Wekelijkse update

Hallo Allemaal,

We kunnen nu rustig zeggen, wat een week! Soms vraag ik me wel eens af; waar halen we toch die energie vandaan? Even terugkijken naar wat er allemaal is gepasseerd: afgelopen zondag dressuur HCA. Geen groot deelnemersveld maar al is het 1 amazone iedereen moet toch op zijn plaats staan. De rijbaan gesleept en de stallen klaar.

Als dan om 15:00 uur de wedstrijd is afgelopen rest ons nog een activiteit. Het is kermis in het dorp. Marja en ik hebben ooit afgesproken dat we in de cityhopper een rondje mee draaien. En dat doen we zolang we het volhouden. Dus dit jaar twee kaartjes voor de cityhopper en gaan. Menig dorpsgenoot staat te kijken en vraagt zich af; waar halen ze de energie vandaan. Eenmaal weer op de grond, gaan we met de kleinkinderen over de kermis. Een feest voor jong en oud. Traditie is oliebollen, suikerspin en draaimolen en natuurlijk voor de papa’s de grijpers voor de knuffels. De knuffels kosten bij Intertoys 5 euro, maar op de kermis is 60 euro zo weg. Maar wel genoten, en daar gaat het om.

Dan de dinsdag 8 oktober, betekend Alkmaars ontzet. Ieder jaar leveren wij daar paarden aan en dat geeft heel veel plezier. Onze amazones kijken ieder jaar er naar uit en HET! is genieten. Dwars door Alkmaar met veel praalwagens en muziek. Een waar feest. Er komt een einde aan de optocht en dat betekend inladen en naar huis. Eenmaal thuis weet je niet wat je ziet. Even nog een reminder HET IS KERMIS IN HET DORP!!! Op de manege is aan de gang de trekker behendigheid wedstrijd. Boeren onder elkaar krijgen een parcours af te leggen met obstakels. En wie dat het beste doet is winnaar. Daar komt het hele dorp naar kijken. Dan moet je de horeca op orde hebben, maar we zaten in Alkmaar. Marja dus in de stress, waar blijft hij nou. Gelukkig lopen er op de manege altijd leerlingen die kunnen en willen bijspringen. En zo liepen de eerste uurtjes zonder grote problemen. Dan komt het moment dat iedereen op zijn of haar plaats staat en mag het dak eraf. Met life muziek en een dj was het feest compleet. En onderwijl dat de boeren hun feest hadden gingen de rijlessen gewoon door. Dat is het mooie van de manege, rijbanen genoeg. En wat zijn de paarden en pony’s dan toch braaf. Ik zeg altijd, je voedt ze zelf op. Hoe meer lawaai hoe braver ze worden. En lawaai, dat was er zat. Wat een feest hebben de dorpelingen gehad. Want niet alleen boeren waren er, het hele dorp was aanwezig. De dorpelingen zijn op zoek naar een locatie waar ze met elkaar kunnen praten en feesten. Het Wapen van Assendelft is niet meer en nu zijn ze op zoek naar een vervanging. En die hebben ze gevonden bij de manege. Alleen maar complimenten van alle bezoekers. Geen ongelukken of narigheid. Alles verliep keurig netjes ofwel de sociale controle deed zijn werk. Als je dan de volgende ochtend dan op de manege komt, is het wel even een dingetje “waar moet ik beginnen “. Natuurlijk eerst de stallen, maar dan meldt zich toch echt de rijbaan. En het is woensdag dus de lessen beginnen al met de middag. Dan is het wel prettig dat zowel het led scherm als de bierwagen om 09:00 uur weg zijn. En je de handen vrij hebt om aan de rijbaan te beginnen. Om 12:00 uur alles aan kant en de rijbaan klaar. De lessen kunnen beginnen en niemand ziet dat er een feestje is geweest met duizend man. Voor volgend jaar staat de zanger al geboekt en valt 3 en 8 oktober niet op de dinsdag van de kermis. Een groot bedankje mag wel naar al diegenen die hun beste beentje hebben voortgezet om dit feest te laten slagen. Bedankt, bedankt, bedankt, bedankt, bedankt enzovoorts.

We kijken vooruit, we kijken naar de zondag; we gaan springen!! Heerlijk! Zaterdagavond bouwen we het parcours op. Om 16:00 uur is rijbaan 1 dus bezet voor het opbouwen. Zondag de wedstrijd. Hoe laat we starten staat op de site van de manege en de HCA. Zaterdag avond gaan we toch echt even met de benen omhoog en vragen wij ons af ; waar halen we toch die energie vandaan.

Fijn weekend en proost!

Groet, Ron