Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Zittend achter de computer is het genieten van het mooie weer. Dit najaar zonnetje bevalt mij wel. Iedereen is vrolijk. Weg met die regen van de afgelopen dagen. Water genoeg gehad zo langzamerhand. De pompen van het hoogheemraadschap werken op volle toeren en dat kun je zien in de sloten. Het land naast de manege stond van de week blank, maar nu is het zo goed als droog. Een compliment mag gegeven worden.

3 oktober was het ook een prachtige dag. 3 oktober staat voor ons in de boeken als Leidens ontzet. Ieder jaar melden we ons in Leiden (zoute haring en wit brood) voor de optocht. Een feest waar heel Leiden aan mee doet. Zo ook 8 oktober bij het Alkmaars ontzet (zuurkool). Aankomende dinsdag mogen we ons weer melden in Alkmaar om ook daar in de optocht mee te rijden. Een evenement waar we al jaren in mee draaien.

Al die feesten begin oktober vraagt zo zijn werk. Maar het mooiste feest is toch wel de KERMIS van Assendelft. Vanaf vandaag is het dorp in rep en roer vanwege de kermis. Houd rekening met de omleiding over de Hornlaan richting de manege vanuit Krommenie. Kermis in Assendelft geeft ook een boel reuring op de manege. Aankomende dinsdag als we in Alkmaar zijn begint op de manege ook het trekker behendigheidsspel. Vanaf 13:00 uur rijden er tractoren door de rijbaan en belooft het een waar spektakel te worden voor het publiek. Alle lessen gaan gewoon door, alleen even opletten in welke rijbaan. Houd rekening met parkeren, het zal druk zijn op de parkeerplaats. Het hele team heeft het druk deze dag. Dus alleen voor dringende vragen kunt u zich melden bij uw instructie. Graag hiervoor begrip.

Dan gaan we aankomende zondag dressuur rijden voor de KNHS leden. De startlijst laat zien dat we om 14:00 uur klaar zijn. Dat betekent dat we vanaf die tijd rijbaan 1 gaan inrichten voor dinsdag. Geen grote dingen, maar vlaggen ophangen en meer om de feestvreugde te verhogen.

Dus we hebben nog een “rustige“ zaterdag en daarna gaan de remmen los. Zaterdagavond mogen we een wijntje drinken maar in de feestweek geen druppel. Allemaal een fijne kermis en een goed weekend.

Ik zeg proost.
Gr, Ron.

PS; een oliebol mag wel.