Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Eindelijk het is droog. De verwachtingen voor deze week ook droog. Je merkt het meteen, direct gaan de tractoren het land op om te maaien. Tot en met zondag droog, dus het moet lukken. Droog mag het voor mij wel nog een poosje blijven. Als we naar het land kijken dan zie je dat paarden eten met 5 monden. Gelukkig droogt het nu goed op en dat kun je zien aan paarden die gaan liggen. In een nat land blijven ze staan maar als het droog wordt kunnen ze liggen. Het tweede stuk land gaat open zodra de vakantie begint. De manegepaarden gaan achter de manege en de pony’s mogen op het voorland. Het land aan de overkant van de manege is verhuurd aan een collega. Ook de paddocks van de privé paarden zijn nu gereed. Denk er wel aan; paddocks zijn privé en er mogen dus geen andere paarden of pony’s in die van een andere eigenaar zijn. Maar, dat weten alle eigenaren.

Dat we veel regen hebben gehad heeft ook een voordeel. Aan de zijkant van de manege groeien bramen. En een nat voorjaar geeft veel bramen eind augustus. Als kleinkind ging ik samen met mijn oma bramenplukken in de duinen. Die maakte er dan weer jam van. Dus mocht u interesse hebben in bramen dan mag u ze plukken. Echter een potje jam inleveren en het liefst ook een flesje siroop voor in de vla. Denk eraan het hele terrein staat vol met bramen, dus succes.

Dan gaat de vakantie beginnen. Vandaag wordt de cleaner opgehaald bij Boels en kan het spuiten beginnen. We beginnen in de ponystal. Voor de eigenaren van de pony’s in de ponystal; denk eraan boxen uitvegen en alles opruimen. Tijdens de grote schoonmaak heb ik altijd een extra container op het terrein staan waar in we alles gooien wat we tegen komen. Dus niet na de vakantie komen met de mededeling ik ben mijn …………..kwijt, ligt in de container.

Verder gaan we dus 24 augustus schilderen. Er is al een ploeg die begint om 07:00 uur maar we gaan ze vergezellen om 09:00 uur. De groep bestaat uit 10 personen dus we zullen zeker op tijd klaar zijn. Het fijne van schoonmaken is dat je om 16:00 uur alles kan laten vallen waar je mee bezig bent om de volgende dag direct weer te kunnen beginnen. Voor de leerlingen die niet op vakantie zijn: denk er aan we zijn aan het werk dus stoor ons niet. Kom niet in de buurt van de boxen die we schoonmaken. We gebruiken ontsmettingsmiddelen die niet fijn zijn voor je ogen. Pas je aan, dan kunnen wij meters maken. Iedere dag stoppen we om 16:00 uur en gaan dan op de veranda een biertje drinken en BBQen. Dus iedereen een fijne vakantie en mocht u denken ik heb tijd over… hulp is altijd welkom.

Groet, Ron