Wekelijkse update

Hallo allemaal,

Wat een weerbericht al niet kan doen!! De voorspellingen waren bijzonder; code oranje. Hagelstenen zo groot als walnoten. En achteraf alleen maar regen. Als je dan kijkt hoe mensen op dit soort berichten reageren is dat beangstigend. De hele dag zit men op de telefoon te kijken naar het weerbericht, en dan komen de sterke verhalen. Zeker gevoed door de berichtgeving, zelf ben ik positief ingesteld of moet je zeggen naïef. Waarschuwingen moet je niet in de wind slaan, maar probeer wel zelf te blijven nadenken. Het is juist de kunst om rustig te blijven en niet meegaan in de hectiek. Uiteindelijk hebben we een kwartier veel water gehad en daar bleef het bij. Voor de paarden in het land is regen niet erg, voor het land zelf is regen goed, alleen is er nu wel genoeg gevallen en is de grond verzadigd. Zo verzadigd dat je de hoefsporen van de paarden kan zien.

De voorspellingen voor de aankomende dagen is wederom regen. Vandaar dat we de keuring voor aankomende zaterdag in rijbaan 4 gaan doen.

Het programma begint om 10:00 uur en eindigt om 18:00 uur. Dan ben ik altijd weer blij dat we in het verleden hebben gekozen om te investeren in binnen rijbanen en niet in buiten rijbanen. Om 10:00 uur begint de keuring voor de paarden van het stamboek NRPS. Dit gaat de hele dag door tot 16:00 uur. Om 16:00 uur begint de keuring voor paarden en pony’s van buiten een stamboek. Het is dit jaar de eerste keer dat afdeling west van het NRPS deze keuring organiseert. Dit naar voorbeeld van de keuring in Santpoort-Noord. In Santpoort-Noord ben ik zelf de jury, maar thuis lijkt mij dat niet verstandig. Dit laat ik dan over aan ???????????????????? is mij nog niet bekend. Na afloop van de keuring krijgen de officials ieder jaar een deuvekater mee naar huis. Alleen dit jaar niet van Brakenhoff maar van Goemans, en dat is even wennen. Maar, tradities moet je in stand houden.

Waar ik echt wel een beetje wanhopig van wordt is de reacties op de oproep voor instructie. In totaal hebben er twee mensen gereageerd. 1 was Sandra, en we weten hoe dat geëindigd is. De tweede had bij nader inzien het al gezien en mailde netjes af. We redden het nog steeds maar het wordt nu toch echt wel een beetje zeuren. Dus wederom de oproep; we zoeken een instructeur mannelijk of vrouwelijk. Uren in overleg maar wel bereid om op zaterdag te werken en dat kan om de week.

En dan gaan we langzaam richting de vakantieperiode. Vrijdag 19 juli ga ik de hogedrukspuit ophalen. Dat betekend grote schoonmaak. Zondag 21 juli begin ik in de ponystal. Dus pension pony’s kunnen in overleg naar een andere box, of op het land. De eigenaren moeten wel hun boxen goed uitmesten en uitvegen. Hou er rekening mee dat we alle boxen in de vakantieperiode gaan schoonspuiten en desinfecteren. Dit jaar net zo grondig als alle voorgaande jaren. Na de pony stal is de stapmolen aan de beurt en zo gaan we langzaam naar de overige boxen en rijbanen. Altijd een hele klus en we gaan er dan ook vanuit dat u allen hier rekening mee houdt. We doen het juist voor de gezondheid van de paarden en pony’s. Voor je het weet heb je een ziekte op stal en de ervaring leert ons dat je er snel weer vanaf bent met de juiste ontsmeting. Als de boxen ontsmet zijn is het verstandig om niet direct uw paard erin terug te zetten. Loop voor de zekerheid even naar mij toe en vraag wanneer het kan. We reinigen grondig!! Het mooie van zo’n grote schoonmaak is dat het schilderen een feest wordt. We hebben een mooie ploeg van een kleine 10 man, dus als alles goed verloopt zijn we met de middag klaar.

Nu nog even genieten van de zondag. De familie BBQ was een feest, altijd weer leuk met broes en zussen, zeker als je er 10 hebt. Voor Marja was het even aanpoten maar ze hebben gegeten en gedronken. Al kun je merken dat ze ouder worden; ze drinken en eten een stuk minder. Wat weer betekend dat deze jongen dit weekend de restjes mag opmaken. En natuurlijk ook de wijn die nog in de koeling staat.

Ik zou zeggen proost en een fijn weekend!

Groet, Ron